Rózsa Sándor legenda

Először!

Zsombón, a róla elnevezett csárda előtti szabadtéren egy kétfelvonásos előadás keretében a legendás alak színpadon is életre kel. A helyszín történetileg összekapcsolható a „hírös” betyár alakjával, az ő és csapata nem mindenki számára áldásos tevékenységével. Impozáns háttérül szolgál a humorral, szerelemmel, nótával, szellemi és fegyveres tusákkal tarkított történetnek.
A nyári est meghitt nyugalmába egyszer csak belerobban a cigányzenekar muzsikájának pergése, a táncosok lépteinek dübörgése, a kórus éneke. Egy lakodalom forgatagában találjuk magunkat, ám egyszer csak elhalkul a zeneszó, a táncos lábak remegve állnak meg. Váratlanul felbukkan az, akinek nevét soha nem volt szabad kimondani. Vele együtt előkeverednek hétpróbás csapatának tagjai és a hozzájuk tartozó fehérszemélyek. Semmi másért nem jönnek, mint mulatni, megszállni, sikeres portyájuk gyümölcséből „néhány garast” elherdálni.
A színpadi mesét egy különleges szellemfigura, Rózsa Sándor lelke kíséri végig Oszter Sándor alakításában. Túlvilági bölcs mosollyal szemléli, ahogyan ifjú önmaga (Sarádi Zsolt) éli öntörvényű életét. Ebből ő emlékként, mi friss élményként kapunk egy tartalmas, szórakoztató szeletet Zsombón.

Előadások: 2016. augusztus 12., 13. – 20.30
(esőnap: augusztus 14.)

Szereplők:
Rózsa Sándor lelke: Oszter Sándor
Rózsa Sándor: Sarádi Zsolt
Oszter Alexandra
Rácz Tibor
Janik László
Szilágyi Annamária
Csorba Kata
Kövesdi Szabó Mária
Jakab Tamás
Korognai Károly
Kárász Zénó
Gömöri Krisztián
Bánvölgyi Tamás
Pólos Árpád
Albert Gábor

Rendező: Korognai Károly
Zenei vezető: Látó Richárd
Koreográfus: Nokta Gábor

Közreműködik a Mayossa és a Garaboly néptáncegyüttes, a Bokréta Népdalkör és Báder Béla és cigányzenekara.

Jegyvásárlás: http://www.jegy.zsomboiszinhaz.hu